Välkommen till oss

Här kan alla som vill följa vårt bygge och våra tankar kring det...resan har bara börjat...

Vi blir glada för varje liten kommentar vi får så lämna gärna en innan ni far vidare! Vi som skriver på den här bloggen är Petronella och Örjan. Bägge läser vi alla kommentarer men det är Petronella som står för svar på frågor och dylikt :o)

P.s Är ni ute efter korrekt svenska och en klar röd tråd ...ja då har ni hamnat helt fel..;o)

2008-06-29

Grävt hela dagen...

Ja, då var det dags att börja jobba. Att köpa in sakerna var ju inte svårt, men nu ska alla grejerna också installeras och kopplas ihop.
Jag kan egentligen inget om sån't här med pumphus, avlopp och eldragning, men jag är j-vligt frågvis. Har i princip frågat alla som kommit i min väg på jobbet eller privat om hur de gjort när de skulle göra ett pumphus och avlopp. Robban som är mycket händigare än jag har jag mer eller mindre bombarderat med frågor (typ varje gång vi ses). Hur smutt som helst att ha någon så nära som man kan fråga när man inte själv vet. Jag har också själv funderat en hel del (gillar att lösa problem) och gått omkring på tomten, mätt och stegat. Det är ju inte omöjligt att man kommer på något smart som ingen annan gjort ;-). Nu är jag i alla fall hyfsat klar över hur jag vill att det ska bli och hur jag ska gå tillväga.
Sagt och gjort - Likt en gassel (mer som en säl på land, men det var ju ingen som såg :o) äntrade jag traktorgrävaren i morse och efter en del trevande med spakarna tycker jag ändå att det gått riktigt bra i dag.
Sen är det ju det där med käket, men precis som det började kurra i magen så ringer Pellan och har fixat käk. Kanon!

Så här såg det ut när jag började....


Här har jag grävt för sjövatten och vanligt vatten som ska gå till det kommande uthuset. Kommer också att lägga ner kablar för vanlig TV och från parabolen, som inte kommer att sitta på huset utan på uthuset. Innan det är byggt kommer de att sitta på en stolpe.



Rakt fram ska jag lägga ner vattenslang mellan pumphuset och huset. Här kommer också sjövatten och vanligt vatten till kommande uthuset att ligga. Det är det som forsätter till höger på bilden.



Här ska pumphuset stå. Röret från brunnen (med gula locket) ville rörmokaren ha i ena hörnet, så det ska jag försöka få till.


/Det var Örjan som skrev.


El-kablar

I går blev det två svängar till Byggmax - tyvärr! Jag fick inte med allt på kärran. Nu har jag allt som jag behöver för att kunna gjuta pumphus och anlägga avloppet. Tänkte sätta igång i morgon.




I fredags var jag iväg med en elektriker som jag känner till en elgrossist och köpte elkablar.

Det var så pass bra priser så att Robban också passade på att köpa 25 meter 10 kvmm med 5-ledare.

Jag behövde 50 meter och dessutom passade jag på att köpa 25 m 2,5 kvmm med 5-ledare till pumphuset och 50 m 2,5 kvmm 3-ledare till belysningen som vi ska ha i ekarna.


Elskåpet som jag beställt på nätet kom också i fredags. Det är det som ligger i kartongen på bilden. Ska sätta upp det så fort jag fått upp elstolpen.p



/Det var Örjan som skrev

2008-06-28

Hur göra detta på bästa sätt???

Vill ju inte sabba vår fina brevlåda med nån "dynamoremsa"....men hur ska man göra? Skulle vilja ha snygga siffror. Tror det räcker, namn behövs inte. Hittade dessa på Cosas, ska höra med Ö om han tror på att man kan fästa dem på lådan, efter att ha sprayat dem vita först. Pst; Ni har väl inte missat att de har flyttrea på Cosas just nu...?


Bild lånad från Cosas



Annars är det mycket surfande på tapeter för tillfället men jag har jättesvårt att hitta nåt jag gillar. Just nu lutar det faktiskt åt enfärgat i de flesta rummen, men jag vet inte.....hmmm.....

Ö har iallafall pratat med Micke sågkillen om spont till vårt sovrum och han föreslog gran. Granens kvistar "läcker" tydligen inte heller så man kan lasera utan att behandla kvistarna innan. Det kommer att bli i hela liggande längder med handsmidda spikar från Gysinge, eller kanske sk klippspik som är mycket billigare. Ska höra med Ö om det för det är han som har tagit "ansvaret" för sovrummet. Vilket jag tycker är jätteroligt för han är inte så intresserad av de övriga rummen rent utseendemässigt. Men avloppet kan han prata om väääldigt länge...hihi ;o) Hittills har det funkat så att det jag inte tycker är så "roligt" tycker Ö är helkul och tvärtom. Undrar vad dr.Phil skulle ha att säga om det ;o)



Bilder lånade från Gysinge, den övre visar handsmidda och den nedre klippspik.


Bild hittad på Google.se
Riktigt så här tätt ska vi inte ha mellan bräderna utan det ska glipa lite. Jag tror det blir jättesnyggt.
Kram P.

2008-06-26

Fin brevlåda och missad tävling!!

Nu har vi fått vår nya adress. Så hittade vi en fin brevlåda på blocket som Ö är och hämtar idag ( har lånat bilden av annonsören)
Har 2 nätter kvar att jobba sen blir det lite ledigt igen. Skönt!!

Man blir lätt datum och dagvill när man jobbar natt. Imorsen var jag ute en sväng på bloggkoll när jag kom hem. Eva med Blixman blogg som är helt sjukt bra på att fota hade en tävling. Man får inte använda hennes foton men nu fick man göra det för att länka till tävlingen. Jag snurrade till det o trodde tävlingen redan var över, vilket den inte var :o( Så jag missade att lägga upp bilden på bloggen. Skitsur på mej själv, ja så är det ibland. Klicka in och kolla, hon fotar bla cupcakes som är helt underbara!!!!

Nu blir det snabbdusch o sen iväg till jobbet !

Kram P


2008-06-24

Att-Göra

I går hade jag en hel del att ta reda på bland annat:

  • Ta in offert från Telia för flytt av vårt telefonabonnemang och kabeldragning. Det kommer en offert inom kort. Hoppas att vi kan göra samma deal med Telia som vi gjort med elen.
  • Be lantbrevbäraren om adress till vårt hus. Han eller hon kommer att ringa mig under veckan. När lantbrevbäraren har hittat på en lämplig adress är det bara att ta kontakt med Adressändring och hänga upp en brevlåda.
  • Be Eldabutiken om måttsatt skiss där tilluftshålet för kaminen samt kolla om det behövs någon form av mineralförstärkning av väggen närmast skorstenen. Fick som vanligt jättebra hjälp av säljaren, Micke som faxade en skiss.
  • Kolla med Micke (han äger en såg där vi bor) om han kan lasta om vårt hus den 26 augusti. Det var inga problem.
  • Försöka pruta ner offerterna för inkoppling av sänkpump mm för vattnet. Det gick inte alls så jag ringde till en kollegas rörpulare som också har elbehörighet och frågade om han kunde ta sig an uppdraget. Det lät som att han kommer att hjälpa oss, trots att han egentligen är pensionär nu.
  • Åkte till Granngården och kollade vad det skulle kosta med Upnor's förankringsset av 3-kammar-brunn. Det var alleles för dyrt, så jag skippar nog det. Behöver ju inte det egentligen, men om det varit lite billigare hade jag nog satsat på det i alla fall. Kollade också priser på vattenledning 25 resp. 32 mm. Det var mycket billigare än jag trott.
  • Ringde Norrtälje energi och beställde 4 elrör till. Inga problem. Det var bara att komma förbi när som helst i veckan.
  • Beställde mätarskåp. Hittade ett begagnat på Blocket, men det var tyvärr sålt. Beställde istället ett nytt för ett hyfsat pris på nätet som dessutom var fraktfritt.
  • Ringde Göthes rör och kollade upp mått mm för pumphus. Normalt ska det räcka med 1x1 m. Jag kommer att göra det dubbelt så stort så att vi kan byta till hydrofor och eventuella filter om det skulle behövas senare.
  • Ringde grundkillen, Tony och kollade vilket djup jag ska lägga ner 3-kammar-brunnen så att det blir rätt fall från avloppsröret som kommer ut ur grunden. Frågade också honom om hur vi på bästa sätt avleder dagvattnet. Jag vill ju leda bort det från huset. Bad också honom att ta med en rulle fiberduk när han kommer och gör grunden.
  • Beställde markbäddssand och makadamm till infiltrationen. Det kommer fyra lastbilar i morgon.

Vill också berömma Pellan för hennes engagemang när det gäller kakel, klinkers och tapeter. Jag tycker det är mycket roligare med planera avlopp mm, men vi konstaterade igår under skratt att allt som jag gjort och kommer att göra inte kommer att synas. Pellan däremot kan ju njuta av färg och form som hon valt under en lång tid framöver, men det är helt OK.

/Örjan

Tre-kammar-brunnen

Jag har frågat i princip alla som jag träffar om hur de gjort när de gjort avlopp som jag nu ska göra. Sedan har det varit en hel del funderande på vart på tomten jag ska gräva ner den. Det sticker ju upp en del fula grejer, så det är en kombination av att den ska vara lätt att tömma, samtidigt som man ju inte vill ha det som sticker upp allt för nära altan och andra ytor på tomten som man är vid under framför allt sommaren. Vi har gått omkring, diskuterat och pratat ihop oss om vart vi bäst ska placera 3-kammar-brunnen, fördelningsbrunnen och infiltrationen och jag tror nu att vi hittat en bra kombination. Nu återstår det bara att anlägga det.....
I morgon kommer markbäddssand 0 - 8 och grus 8 - 24.

3-kammar-brunnen.




Här kommer avloppsvattnet att fördelas ut ur fördelningsbrunnen. Jag får själv såga ut ytterligare två hål i brunnen.




Så här kommer jag att lägga ner spridarrören i infiltrationsbädden, men när jag tittade närmare på vår VA-utredning såg jag att jag köpt för mycket rör. Längden på spridarrören ska vara 5,5 m och inte 12,5 m som jag köpt. Det var ju tur att vi upptäckte det....






2008-06-22

Ett försök att bringa ordning i vägg och golvröran.


Ok :o) here we go:


Klinkergolv i hall samt kök kommer se ut ungefär så här


Bild lånad från Kakelkunskap.se


I övrig hall, torndel kök, vårt sovrum uppe samt vardagsrumsdel nere kommer vi ha Ekplank Epoque, natura PN lack; ser ut som oljat men tåligt som ett lackat.

Bild lånad från Parkett.se


I övriga sovrum samt allrum uppe blir det Lackad Ek natur långbräda 14 mm. Vet att jag tyckte det var snyggt men kan ej se det framför mej nu och hittar ingen bra bild heller...hm

Klinker på golvet i badrummet uppe blir liknande detta

Bild lånad från Kakelkunskap.se


Med någon form av blått kakel på väggarna. Fastnade för det här men det kan hända jag fegar ur och tar något ljusare. Är ute efter lite himmel, hav och sand-känsla.


Bild lånad från Kakelkunskap.se


Kakel i köket blir något liknande det här, möjligen svagt creméfärgat.

Bild lånad från Kakelkunskap.se

Klinkers i tvättstugan och på lilla toaletten nere blir nog svart och vit rutigt med någon slags ram runt, på väggarna blir det lite större plattor vitt vågigt kakel.

Taken blir gips i hela huset med spacklade skarvar ( dvs slätt) utom badrummet samt toaletten som ska ha vitmålad allmogepanel i taket.

Ja det var kakel och klinkers, nu gäller det bara att hitta det jag vill ha till någorlunda vettiga priser, givetvis vill man ju se materialet live också. Man vill ju inte köpa klinkern i säcken ;o)

Det som ingår i huspriset är 200kr per kvadratmeter, kostar det mer får vi stå för mellanskillnaden. Så nu ska vi hålla ögonen öppna efter allt vad REA och RABATT heter ;o)

Så är det tapeter kvar att kolla runt på, barnen ska ju välja sina tapeter själva, det ska bli roligt att se vad de väljer.

I vårt sovrum är det bestämt sedan allra första början att vi ska ha liggande panel på väggarna, råspont var vår tanke förut men sen såg vi ett sovrum hemma hos en vän som hade någon annan mer arbetad panel och det var jättesnyggt. Så vi får se hur det blir.

Nu är det jobb, jobb, jobb igen denna vecka så nu ska jag gå och sova en sväng.

Ha det bra i blåsten;o)

Kram P.

2008-06-20

Ett steg till på vägen

Så igår hade vi då möte med A-hus säljaren samt snickaren. Det var första gången vi träffade snickaren och han gav ett bra intryck, verkar vara lugn och sansad. Inte så mycket krångel, hoppas det håller i sig tiden ut :o)

En del nya saker fick vi reda på.

Det största var väl att vi förmodligen kommer att behöva göra en omlastning då vi har en krök på vägen som det kan bli svårt att komma runt för en 24 meter lång lastbil. Det var ju inte kul, som Örjan sa; de pengarna är så jäkla tråkiga! Instämmer!

Sen fick vi veta att vi kan börja handla kakel, klinkers och bestämma tapeter redan nu, känns ju kul...men lite stressigt. De tapeter som gäller är prisgrupp 7, så man kan bara gå in till en butik och säga det så vet de tydligen vilka de är. Jag har ingen ANING om vilka tapeter jag vill ha. Inte kakel och klinkers heller riktigt.

Min tanke om fristående badkarsblandare var lite tveksam, tydligen någon bestämmelse om att inte ha vattenledning dragen i golvet, snickar´n sa att det kanske löser sig, den som lever får se.

Byta ut ventilerna till frånluftsvärmepumpen skulle nog inte bli några problem iallafall.

Datum för husleverans är 26:e augusti och jag hade ju fått för mej att grunden måste gjutas sex veckor innan men så var det inte.

På det hela taget ett bra möte :o)

Kram P.

Glad midsommar!


2008-06-18

Paus...

Det var då själva fanken....men matchen är ju inte slut ännu...

Har varit i Riga några dagar och blivit firad med sång på både italienska och svenska. Det var....kul och lite pinsamt, gillar ju inte att stå i centrum sådär.

Något jag blivit mer och mer ju äldre jag blivit är flygrädd, så jag är väldigt glad att vara nere på marken igen. Det är ingen höjdare (hehe) att flyga med ett litet skitplan högt upp i luften. När vi sen skulle landa så säger kaptenen att det är hagelstorm i Nyköping (Skavsta flög vi till), skit tänkte jag. Den informationen hade jag kunnat vara utan. Men det gick ju bra iallafall, o jag såg inte till ett enda litet hagel!!!

Imorgon händer det äntligen lite med bygget igen, känns som det stått still ett tag. Vi ska skriva kontrakt med grundkillen och med snickaren i Uppsala. Sen hoppas jag att grunden blir gjuten äntligen.

Jaja nog chabbat, nu är det fotboll igen och imorgon ska jag ut i bloggvärlden o kolla vad jag missat.

Heja Sverige!!!!!!

Kram P.

2008-06-16

GRATTIS PETRONELLA!
önskar
Paulina, Amanda, Manne och Örjan.
Tiger, Mysan, Alva, Tuss & Lia ville skicka med ett mjau!
Själv befinner sig Pellan i Riga så vi kan inte krama henne, men vi skickar en blomma så länge.

2008-06-14

Lantmännen - Granngården

Var och hämtade 3-kammarbrunnen med extra tillbehör hos Granngården i går. Trots att säljaren och jag gick igenom och bockade av vilka grejer som jag skulle ha, saknades det ändå en rulle fiberduk när jag kom hem.

Ringde dit i förmiddags och det var bara att komma och hämta rullen, vilket jag passade på att göra när jag ändå skulle till Norrtälje och storhandla.

Om det är någorlunda väder i morgon ska jag lägga ut alla grejer på åkern och klura ut hur de ska sitta ihop.

Pellan åker till Riga i morgonbitti - skit trist!

/Örjan

Ibland blir det knas...

Puhu.....jag måste fått hjärnsläpp...först jobba fyra nätter... ledig två ..jobba tre... ledig en och sen iväg på planeringsdagar till Riga med jobbet imorgon. Sitter just nu i soffan och laddar inför packningen. Blääää....det gillar jag inte....packar alltid för mycket...

Helst skulle jag vilja sussa gott i stället för att åka iväg och varför inte sussa i stil i dessa underbara sängar från Pottery barn...


Bilder lånade från www.potterybarn.com





Eller dessa från Restoration Hardware


Bilder lånade från www.restorationhardware.com





Men det blir säkert roligt bara man orkar masa sej upp o komma iväg...

Kram P.

2008-06-12

Vackert av sten...

http://www.stoneforest.com/ finns det en hel del häftiga produkter, har ingen aning om priser men titta kan man ju alltid. Badkaret i sten som jag visade i ett tidigare inlägg kommer härifrån.

Här är en liten textsnutt från sidan;

A Stone Forest granite bathtub is carved from a single block of natural stone. Each stone tub will reflect the individual character of the block from which it was carved as well as the inspiration of the craftsman.Much of the carving is done by hand with calculated blows from a hammer and chisel. We do use some small diamond saws and hand-held polishing tools, but because the stone bathtubs are not “machined” each will be a little different. They will not be perfectly symmetrical and there will be small variations in size. Each block of stone also has its own personality; expressed in slight differences in the make up of its crystalline structure. This personality is further expressed in the stone by anomalies such as veining, minor pitting, or areas of enhanced coloration. For example, our black granite will occasionally contain traces of silver, gold, or copper. As we extract stone from different areas of a quarry, the color of each block of granite will vary.

Vilket jobb alltså!! Häftigt tycker jag...


Här följer en liten bildkavalkad, alla bilder är lånade från http://www.stoneforest.com/




Visst ser det nästan ut som Tummelisa och hennes kompis i badkaret nedan ;o)








De har vackra handfat med:











Och underbara kökshovar (tror det stavas så?!)








Vilka konstverk, priset blir säkert därefter men vilken tid de lägger ned på varje produkt...


De har mycket fint att vila ögonen på, väl värt ett besök...



Kram P.

2008-06-11

Brunnen igen

Hade ju en deal med Roslagsbrunnar att om de uppnådde vattengarantin utan s k "tryckning" skulle vi få 5 % i rabatt. De glömde ju att dra av rabatten på fakturan som jag berättat om tidigare och när jag ringde till de i måndags var det ju inga problem. Det vara bara att dra av 5 % på totaltbeloppet tyckte jag i telefon.
Nu ringde de tillbaka igår och ville försäkra sig om att jag med totalbelopp menade kostnaden utan moms, vilket jag naturligtvis inte menade.
Skillnaden i rabatt om man undantar moms blir hör och häpna 227 kr.
Det är OK sa jag......

/Örjan

2008-06-10

Kan inte bestämma mej...

Badkarsjakten fortsätter, det finns ju en hel uppsjö olika att välja mellan. När det gäller blandaren så är det värre, har hittat en från Nacka byggnadsvård som jag tyvärr inte kan visa här för det går ej att spara ner deras bilder :o( men den är från Palazzani Adams och är urtjusig, tyvärr är priset lite väl högt så jag är ute efter någon liknande men lite billigare. Vill helst ha en helt fristående men om jag inte hittar någon till ett lite mer humant pris så får det bli en sargmonterad, då finns det helt plötsligt en himlans massa att välja på :o)


Nu har jag dessutom förstått att jag nog måste provligga karen innan jag bestämmer mej så att det blir ett kar att sjunka ned i och sträcka ut sej i, det är ju ingen idé att bada om man bara kan doppa häcken ;o), då kan man ju nöja sej med en bidé.

Kanske slutar med att jag karvar ut mitt eget kar ur en av våra stora stenar;o)

Kolla in detta karet, häftigt va?



Bild lånad härifrån http://www.homeanddesign.com/article/108

Kram P.

2008-06-09

Brunnen

Fick fakturan från Roslagsbrunnar i fredags och inte hade de dragit av 5 % rabatt som vi skulle få ifall de uppnådde vattentillgångsgarantin.
Ringde till de i dag och påminde och det var inga problem. Det var bara att dra av rabatten själv - Bra firma det där!

/Örjan

2008-06-08

Upphittade kattens ägare har ringt

Jag satte en lapp på kattens halsband med mitt mobilnummer i hopp om att den trots allt inte var bortsprungen, utan mest sugen på att äta lite gratis. Mycket riktigt så heter katten Micro och tillhör våra grannar, Thomas och Tina.
Skönt - Då behöver vi inte oroa oss för den mer.....

/Örjan

Myror i kroppen

Är så van nu att alltid göra något som har med bygget att göra, så jag kunde inte sitta still i dag. Tog hand om stenmjölet som låg i två fina högar efter vattenborraren som var här förra månda'n. Fördelade det mesta på gårdsplanen, resten lade jag i säckar som vi sedan kan lägga på grönsakslandet.
Schaktade bort lite massor som fortfarande finns kvar efter vägbygget.
Sedan drog jag igång trimmern och rensade vid våra ekar - blev faktiskt riktigt fint!

Tog en sväng med motorcykeln till Sigtuna och drack kaffe och åt en glass. Det blir mycket glass när det är så fint väder.

Nu ska jag gå ner till tomten och dricka en öl och läsa tidningen.

Sen är det fotboll - Österrike VS Kroatien och Tyskland VS Polen.

/Örjan

Upphittad katt...



Denna lilla kissen har under ca två veckors tid kommit in till oss genom kattluckan och ätit o kelat, trots protester från våra andra katter. Vi börjar nu misstänka att h*n kanske kommit bort sig lite. Om det inte är så att det bara är lite extra mat som är intressant. Halsband finns så vi ska försöka sätta dit en lapp samt sätta upp bilder i närheten men jag slänger ut ett par bilder på bloggen med OM det nu skulle vara så att ägaren googlar på upphittad katt så kanske det blir träff. Vad vet jag ?! Det är värt ett försök iallafall.


Kram P.

2008-06-07

Pellan jobbar - Trist!

Det har varit en rätt lugn helg för min del. I går var jag och hämtade en hel del gammalt tryckimpregnerat virke hos Petronellas moster. De ska bygga ny altan och vi behöver ju en del plank till gjutform för pumphus, så det kommer väl till pass. Det var lite mer än jag trodde, så det kommer nog att räcka till delar av gjutformen för uthuset som kommer inom ett par år. Det satt en hel del skruv och spik kvar som jag tålmodigt skruvade ut och sedan staplade jag all plank i en snygg hög. Tog sen en tur med bågen.

I dag var jag först till tippen med en massa skräp som Pellan rensat ut ur vårt förråd. Sedan tog jag bågen till Norrtälje och kollade in en massa andra motorcyklar vid den årliga Custom Bike Show. Hur smutt som helst att stå i solen, äta glass och kolla motorcyklar.
Vissa motorcyklister är typ 70 bast, men det ska ändå gasas - skönt att ränderna aldrig går ur en tiger! Hoppas jag också kan gasa när jag är sjuttio.

Avslutade kvällen med att titta på fotboll med Pellans lillebror.
Satte 30 kr på 1-0 till Portugal mot Turkiet och det stod sig fram till i nittioandra minuten, alltså på övertid - Då satte Portugal ett mål till. Så där försvann den stor vinsten, men det gör inget för det var en bra match å redan i morgon är det mer fotboll.

/Örjan

2008-06-06

Jag var tvungen...

Godmorgon alla glada, snart är mitt pass över o jag får åka hem:o) Var tvungen att lägga upp denna bild. Visst är handfatet helt underbart?


Bild från www.livingetc.com

Kram P.


2008-06-05

Mera badrum...


Här kommer lite badrumsbilder från www.livingetc.com
titta o njut.....
































Nu ska jag snart till jobbet, jobbar fyra nätter i sträck...staaackars mej...;o)
Ni alla får ha en riktigt skön långhelg....hoppas ni är lediga!
Jag får iallafall njuta av den här skönheten på vägen till och från jobbet :o) det är inte så illa det heller!!!


Kram P.




Min egen blogspot för dagen...


Här är min bloggplats idag....myyysigt....kanske kommer det en liten kissekatt eller två och vill mysa med....

Kolla in kartongbiten längst upp till höger i bild, det är ett stort korsord jag fick av Ö för läääänge sedan. Det står där och väntar in pappa Leif som kommer senare i sommar...;o)




Gårdagens leftovers...mums...Spritsade några cupcakes först så fint, så fint...sen blev det bredspackling istället, men gott blev det :o) Tar nog ett tag innan man kan spritsa alá Blixman





Min fina mårbacka-pellis som jag ser om jag kollar åt höger...
Tänkte på en sak när jag skulle ta detta kortet..vad ska man fokusera på i denna bild?
Vill man vara negativ så tänker man; va fanken är det i bakgrunden, en jordhög och en haltande vedbod??? o vilken taskig kvalitet på bilden , o vad är det för skumt skåp pellisen står på, den kvinnan har ju ingen smak asså...jag tror attan att jag ser en skymt av en tvättställning med...en ful sådan...;o)

Är man istället positiv så kan man tänka;
Kolla vilken underbar blå himmel, o grönskan sen då...vad är det för vackra fönster pellisen står framför...och vilket praktexemplar det är...riktigt tjusig...o lyktan sen då... himla fin...:o)




Var bara tvungen att lägga upp dessa godingar oxå....undrar just vad du tänker lilla Leia-plutt...






Kram P.
En liten uppdatering; Hahaha...nu när jag sitter här o tittar på min fina pellis o sen kollar på bilden på bloggen så ser det inte ut som samma blomma ;o) Måste verkligen investera i en kamera!!! Mobiltelefon i all ära men ta bilder med den är ingen höjdare....Kram igen:o)