Välkommen till oss

Här kan alla som vill följa vårt bygge och våra tankar kring det...resan har bara börjat...

Vi blir glada för varje liten kommentar vi får så lämna gärna en innan ni far vidare! Vi som skriver på den här bloggen är Petronella och Örjan. Bägge läser vi alla kommentarer men det är Petronella som står för svar på frågor och dylikt :o)

P.s Är ni ute efter korrekt svenska och en klar röd tråd ...ja då har ni hamnat helt fel..;o)

2008-02-29

Infarten

Vägverket Produktion var och tittade igår. Det kommer tillbaka inom en månad och tar ner två ekar och två björkar. Tog lite bilder som vi lägger in så fort som möjligt.
Det finns ytterligare ett par rätt höga björkar som står där infarten ska vara och vi kommer nog att ta ledigt när Vägverket kommer och försöka få de att hjälpa oss med björkarna också.
I går fortsatte vi med uppröjningen bakom carporten. Sågade ner sly och ett fågelbär träd, flyttade en brädhög och en hög med kopparrör samt baxade en hel del sten som vi ska ha för att fylla ut vi infarten. Petronella fixade fika och lunch - som vi intog vid stora eken i solskenet. Hur smutt som helst.

2008-02-27

Kamin och skorsten

Ringde till Åland i går, men dessvärre fick jag inte tag på Jonny. Han är i Danmark på kaminmässa och återkommer nästa vecka.

Nya infarten

Vägverkets handläggare hörde av sig härom dagen och meddelade att tillståndet är så gott som klart. Han hade även varit i kontakt med grannen för att sondera möjligheterna med att ha en gemensam infart till båda fastigheterna. Det gick inte så bra eftersom det var som han uttryckte det "lite svårt att kommunicera". Han sa också att om grannen har några invändningar till beslutet är det bara att hänvisa till honom.
Han hade också varit i kontakt med Vägverket Produktion som kommer att obesörja nedsågningen av träden som står vid vägen. Skitbra eftersom det är rätt kniviga fällningar med telefon- och eltrådar.

2008-02-25

Kamin och skorsten

Vi har tagit in offerter från Eldabutiken i Uppsala och Bastuspecialisten i Bromma, men det är hur dyrt som helst.
Vi har därför begärt att få in offert på skorstenen från Mur och Puts i Norrtälje.
Dessutom har vi varit i kontakt med Mattssons bygg på Åland som också skulle räkna på det vi vill ha.
Det är en Tulikivi 1450/2 med dubbla fronter som gäller och som ska anslutas till en isokern eller SEM-skorsten.
Vi måste dock kolla om det är godkänt att ansluta ytterligare en kamin på övervåningen till samma pipa som nedervåningen. Det hävdar Bastuspecialisten i alla fall. På Åland är det inte godkänt att ansluta fler kaminer på olika våningsplan, men flera på samma våningsplan är OK - Bara det är spjäll emellan.
Vi kollar med sotaren vad som gäller.
/Petronella & Örjan

Köket

Vi har nu bestämt oss för att köpa alla nederskåp med extra utrustning, fläkt, spis och övriga vitvaror från Marbodal. Där fick vi tillbaka en liten slant.
Överskåpen har vi beställt från Coop's kök som heter Zambo, vilket är en omlablat Marbodal. Marbodal Form motsvaras av Zambo Ram.
Diskbänk kommer vi som det ser ut nu att specialbeställa - typ en 3 meter lång rackare.
Blandare och övriga bänkar köper vi också någon annanstans. Pellan letar just nu på nätet.
/Petronella & Örjan

Nu är huset spegelvänt

Kommunen har godkänt att vi spegelvänt huset. Vi vill ha tornet mot ekhagen eftersom vi tror att det inte kommer att få byggas där på väldigt länge - kanske aldrig.
Så då har vi säkrat upp utsikten för vår del i alla fall.
/Petronella & Örjan

Robban och Yvonnes Grilllplats EK


Utsikten från Tornet


Våra ekar


Våra ekar


Fika vid våra ekar


Fika vid våra ekar


Här kommer vägen att gå


Här kommer vägen att gå


Här ska huset stå




Här ska huset stå


Här ska huset stå


Här ska huset stå


Arholma i K


Arholma i G


Arholma i G


Arholma i K


Arholma i G


Arholma i G


Arholma i G


Arholma i G




Arholma i G


Arholma i G


Arholma i G


Arholma på B


Arholma i G


Arholma på B


Arholma på B


Arholma på B


Arholma på B


Arholma på B


Arholma på B


Arholma på B


Arholma på B

Precis såna här fönster ska vi oxå ha!

Arholma på B


Arholma på B

Arholma på B


Arholma på B


Arholma på B


Äntligen!!!!

Hej på er!
Äntligen är bygglovet klart! Grannen gick inte vidare till Kammarrätten, utan valde att stanna när Länsrätten sagt sitt. Han kunde i och för sig ha gått vidare, men för att Kammarrätten ska ta upp ärendet krävs att prövningstillstånd meddelas. För att det ska meddelas måste då grannen komma fram med sakskäl som förändrar praxis för liknande ärenden för alla Länsrätter i Svea Rike. Känns lite tungt att komma på sådana när det hittills handlat om "lilla" hackspetten och råddjuren (grannens stavning).
Nu glömmer vi det som varit och går vidare mot drömhuset!
Hälsningar
/Petronella och Örjan