Välkommen till oss

Här kan alla som vill följa vårt bygge och våra tankar kring det...resan har bara börjat...

Vi blir glada för varje liten kommentar vi får så lämna gärna en innan ni far vidare! Vi som skriver på den här bloggen är Petronella och Örjan. Bägge läser vi alla kommentarer men det är Petronella som står för svar på frågor och dylikt :o)

P.s Är ni ute efter korrekt svenska och en klar röd tråd ...ja då har ni hamnat helt fel..;o)

2008-03-17

Infarten - Vägverket

I dag kom Vägverket Produktion och sågade ner träden där vi ska ha nya infarten. Redan igår tog vi ner telefontråden. Eftersom vi inte visste om stegen skulle hålla för Örjan fick Robban gå upp och ta loss telefontråden. Naturligtvis höll Pavo och Amanda på och beställa kläder på Internet, så innan vi kunde klippa kabeln fick vi vänta tills de blev klara med beställningen.

Tillbaka till träden.
Det var två stora ekar och två lite större björkar samt några små björkar som skulle tas ner. Varje gång som en gren eller träd skulle fällas stängde vi av vägen. En av gångerna då vi stängde av vägen fick en av oss känd person sitta i sin bil och snällt vänta - dessutom ett bra tag....hihi.

Det största eken sågades ner från toppen och det var kul att titta på hur de gick tillväga. Med en enhandsmotorsåg kapades eken gren-för-gren å till sist sågades den ner och föll med en j-vla brak.

Varje gång som ett träd fällts hjälptes vi åt att så fort som möjligt få bort det från vägen, så att vi kunde släppa fram bilarna igen.

Det blev fyra riktigt fina ekstockar som Robban ska göra plank av. Resten kommer att bli ved. Riset körde Vägverket bort.

Man är rejält trött efter en hel dag med att lyfta, släpa och såga, men eftersom inget fick vara kvar ute vid vägen, så var det bara att jobba tills det var klart. Eller som Vägverkskillen sa - Visa att ni är män nu!!!

Det sista vi gjorde innan vi kunde sluta var att koppla in telefonen igen.