Välkommen till oss

Här kan alla som vill följa vårt bygge och våra tankar kring det...resan har bara börjat...

Vi blir glada för varje liten kommentar vi får så lämna gärna en innan ni far vidare! Vi som skriver på den här bloggen är Petronella och Örjan. Bägge läser vi alla kommentarer men det är Petronella som står för svar på frågor och dylikt :o)

P.s Är ni ute efter korrekt svenska och en klar röd tråd ...ja då har ni hamnat helt fel..;o)

2008-05-26

Uppdatering - Brunnen

Här kommer ytterligare några bilder från brunnsborrningen tidigare idag.
Det var hur intressant som helst att se hur det går till att borra efter vatten. Det gick med mycket större hastighet än vad jag trott. En mycket intressant maskin och trevlig bergsborrare som hade en hel del kul historier att berätta. Han har varit i branschen i drygt trettio år.
Att han dessutom trodde på spöken och hade några hemma hos sig (ett medium har bekräftat) var ju helt otippat!
Vi fick vattenkänning redan vid 30 meters borrning, men för att få bra tillrinning borrade han ytterligare 10 meter. Totalt blev det alltså 40 meter.
Tillrinningen mättes till cirka 1 400 l/tim, vilket får anses som väldigt bra. Vi mätte avståndet från markytan till vattenytan till 9 meter.
Det finns de som har mer vatten, men eftersom man på ett hushåll om fem personer troligen klarar sig på 75 - 100 l/tim så har vi gott om vatten.
Vattnet smakade dessutom gott!
Nu ska jag planera bygget av pumphus och först efter att vi har haft brunnen i drift i ett par-tre månader ska man skicka vattenprover på analys.
Jag är mycket lättat över att vi både fick sötvatten och i den omfattningen.
/Det var Örjan som skrev.....







4 kommentarer:

Maria sa...

Vad kul att det gick bra med vattnet! Och vad spännande det måste varit att få se hur det hela gick till.

Jag tycker det är så fascinerande med hur allt skapas och kommer till. Det är nästan roligare med resan än det färdiga resultatet. Nästan!

Vad läskigt med spökgrejen. Hu jag är livrädd för sådant.

Vad är ett pumphus? Är det typ ett växthus med pumpor? (kanske en korkad fråga?) Berätta!

Kram

Viveka Gulda sa...

Grattis! Vilken tur!! Vad hade ni gjort om det inte fanns tillräckligt mycket bra vatten?? Själv har jag aldrig tänkt så långt.. har ju kommunalt..

Tinnar och torn sa...

Hej Maria,
Om man inte vill ha hydrofor, filter mm inne i huset kan man installera det i ett separat pumphus - precis som vi tänkt att göra.
/Örjan

Tinnar och torn sa...

Hej Viveka,
Om vi inte fått tillräckligt med vatten hade vi grävt en brunn. Det vet vi funkar, även om vattentillgången då blir lite sämre.
/ÖRjan