Välkommen till oss

Här kan alla som vill följa vårt bygge och våra tankar kring det...resan har bara börjat...

Vi blir glada för varje liten kommentar vi får så lämna gärna en innan ni far vidare! Vi som skriver på den här bloggen är Petronella och Örjan. Bägge läser vi alla kommentarer men det är Petronella som står för svar på frågor och dylikt :o)

P.s Är ni ute efter korrekt svenska och en klar röd tråd ...ja då har ni hamnat helt fel..;o)

2008-05-02

Vägen

Vi började dagen med att jämna till det vi schaktade undan i går. Jag samlade som vanligt sten som dök upp efter Robban kört med skopan.
Sedan grävde vi upp det vi precis jämnat till igen för att kunna förlägga rören där sedan våra nya elkablar ska dras.

I princip gjorde vi så här:
Först grävde vi ett dike med lilla skopan. Sedan jämnade vi till i botten på diket, i med rören och koppla ihop de, på med grus och duk för att till sist lägga på massa och jämna till.

Efter ett tag kom vi på att det bästa sättet var att först schakta hela sträckan som vi tänkt och sedan hämta grus och sedan köra fram och fördela direkt från skopan med skyfflar, sedan på med duk och sedan vända traktorn igen och lägga igen med massa.

Trots att vi visste vart inkommande elkabel låg så höll vi ändå på att gräva av den, men det klarade sig. Puhu.....

Nu är vi båda två helt slut efter en lång dag. Hade aldrig klarat hela dagen utan den stadiga lunchen som Yvonne fixade i dag igen - Stekt potatis, bacon, ägg och macka. Hur gott som helst!