Välkommen till oss

Här kan alla som vill följa vårt bygge och våra tankar kring det...resan har bara börjat...

Vi blir glada för varje liten kommentar vi får så lämna gärna en innan ni far vidare! Vi som skriver på den här bloggen är Petronella och Örjan. Bägge läser vi alla kommentarer men det är Petronella som står för svar på frågor och dylikt :o)

P.s Är ni ute efter korrekt svenska och en klar röd tråd ...ja då har ni hamnat helt fel..;o)

2008-08-20

G(N)jutning

Båda två sov nog lite oroligt inatt - grunden skulle ju gjutas idag!
06.10 skramlade Tony in med lastbilen för att förbereda mottagandet av den första betongbilen som skulle komma vid sju-tiden.
Efter att ha käkat frukost gick vi ner till tomten för att vara med och se när de skulle gjuta. Allt såg riktigt bra ut. Vår kvalitetsansvarige kom också och kollade så att det mesta stämde. Han hittade lite små saker som behövde justeras lite, vilket Tony och grabbarna också ordnade. Det är verkligen en milstolpe när grunden gjuts å det blev riktigt bra.

Men, men, men man får inte vara riktigt glad :( Huset är försenat. Säljaren ringde och sa att de inte är klara med det på fabriken. Det kommer måndagen vecka 36 istället för tisdag i vecka 35. Det första var ju att kolla med Micke som ska hjälpa oss med omlastningen att han kan ställa upp även den 1:a september. Inga problem! Skönt - puhu...
En annan positiv effekt med att det blir lite försenat är ju att Petronella också kan vara med när huset kommer. Hon skulle annars ha jobbat natten innan huset skulle komma.

Här är lite bilder från dagens arbete...




































/Det var Örjan som skrev

2 kommentarer:

Anonym sa...

Å, vad surt att det är försenat, men se det från den ljusa sidan, dels att Pellan kan vara med och dels att grunden får torka lite extra...
Skulle gärna skålat med er!:)
kram

Lösvirkesbyggarna sa...

Ja, det är tur att man kan se saker från den ljusa sidan. Det blir ju jättebra att Petronella får vara med!

Kram Anna