Välkommen till oss

Här kan alla som vill följa vårt bygge och våra tankar kring det...resan har bara börjat...

Vi blir glada för varje liten kommentar vi får så lämna gärna en innan ni far vidare! Vi som skriver på den här bloggen är Petronella och Örjan. Bägge läser vi alla kommentarer men det är Petronella som står för svar på frågor och dylikt :o)

P.s Är ni ute efter korrekt svenska och en klar röd tråd ...ja då har ni hamnat helt fel..;o)

2008-06-22

Ett försök att bringa ordning i vägg och golvröran.


Ok :o) here we go:


Klinkergolv i hall samt kök kommer se ut ungefär så här


Bild lånad från Kakelkunskap.se


I övrig hall, torndel kök, vårt sovrum uppe samt vardagsrumsdel nere kommer vi ha Ekplank Epoque, natura PN lack; ser ut som oljat men tåligt som ett lackat.

Bild lånad från Parkett.se


I övriga sovrum samt allrum uppe blir det Lackad Ek natur långbräda 14 mm. Vet att jag tyckte det var snyggt men kan ej se det framför mej nu och hittar ingen bra bild heller...hm

Klinker på golvet i badrummet uppe blir liknande detta

Bild lånad från Kakelkunskap.se


Med någon form av blått kakel på väggarna. Fastnade för det här men det kan hända jag fegar ur och tar något ljusare. Är ute efter lite himmel, hav och sand-känsla.


Bild lånad från Kakelkunskap.se


Kakel i köket blir något liknande det här, möjligen svagt creméfärgat.

Bild lånad från Kakelkunskap.se

Klinkers i tvättstugan och på lilla toaletten nere blir nog svart och vit rutigt med någon slags ram runt, på väggarna blir det lite större plattor vitt vågigt kakel.

Taken blir gips i hela huset med spacklade skarvar ( dvs slätt) utom badrummet samt toaletten som ska ha vitmålad allmogepanel i taket.

Ja det var kakel och klinkers, nu gäller det bara att hitta det jag vill ha till någorlunda vettiga priser, givetvis vill man ju se materialet live också. Man vill ju inte köpa klinkern i säcken ;o)

Det som ingår i huspriset är 200kr per kvadratmeter, kostar det mer får vi stå för mellanskillnaden. Så nu ska vi hålla ögonen öppna efter allt vad REA och RABATT heter ;o)

Så är det tapeter kvar att kolla runt på, barnen ska ju välja sina tapeter själva, det ska bli roligt att se vad de väljer.

I vårt sovrum är det bestämt sedan allra första början att vi ska ha liggande panel på väggarna, råspont var vår tanke förut men sen såg vi ett sovrum hemma hos en vän som hade någon annan mer arbetad panel och det var jättesnyggt. Så vi får se hur det blir.

Nu är det jobb, jobb, jobb igen denna vecka så nu ska jag gå och sova en sväng.

Ha det bra i blåsten;o)

Kram P.

5 kommentarer:

ANETTESHUS.COM sa...

Høres ut som dette kommer til å bli kjempe-fint!

Vi har akkuratt det samme gulvet som du viser her, 1-stavs eikeparkett. Vi er veldig fornøyde med valg av gulv (se bilder på bloggen) Kjøkkenflisene har vi også makne til!

Lykke til videre!
Klem Anette

Anonym sa...

Ville bara titta in och säga hej, mellan alla packlådorna... Är hemma hos syrran och surfar lite och kollar mailen, passar på att titta in hos mina favoritbloggare. Snart kommer bilder..
kraam

ColonialEast sa...

Oj vad mycket kakelbeslut du hunnit med! Det är inte lätt. Hoppas du hittar det du söker! Självklart kommer det bilder i bloggen på grannens nakenpromenad :-)

svartataket sa...

kommer att bli jättesnyggt! ja med den listan har ni lite att göra *fniss*

Anonym sa...

Hej och godkväll!

Åh så kul att läsa om all er planering. Så vackert golv ni tänkt ha i kök och hall. Jag gillar även erat val av kakel i köket, för det identiskt med det som vi har ;-) (Se mitt inlägg idag 2008-06-28)

Sedan blir jag förundrad över hur mycket jobb som ligger bakom eget vatten och avlopp...! (DET har vi i alla fall sluppit helt.)

Sist MÅSTE jag skriva och säga att jag blev SÅ GLAD för det du skrev om min blogg ang. månadens blogg på "Vi bygger hus". Tack snälla byggvän :-)

Kram
/Sara Small Town