Välkommen till oss

Här kan alla som vill följa vårt bygge och våra tankar kring det...resan har bara börjat...

Vi blir glada för varje liten kommentar vi får så lämna gärna en innan ni far vidare! Vi som skriver på den här bloggen är Petronella och Örjan. Bägge läser vi alla kommentarer men det är Petronella som står för svar på frågor och dylikt :o)

P.s Är ni ute efter korrekt svenska och en klar röd tråd ...ja då har ni hamnat helt fel..;o)

2008-07-09

Historien om muggen i brunnsröret!

Denna historia kommer att gå till...historien helt enkelt. Hur gick det då till när min fina kockums-mugg hamnade på ca 6 meters djup i vårt nyborrade brunnshål, ja det kan man läsa om här!


Igår gick vi då ut för att göra ett försök att få upp muggen, det såg ut såhär:









Tanken var att "naja" ihop några armeringsjärn för att kunna peta på muggen, vi trodde den hamnat snett på något sätt och kilat sig fast.

Resultat: Muggjäkeln kvar!! Längre ned dessutom!

Då gjorde vi en krok av en bit armeringsjärn som vi fäste i ett kraftigt snöre. Tanken då var att hamna nedanför muggen och haka fast den i kroken. Vi hade nämligen märkt att det gick att komma ner förbi muggen med armeringsjärnen.

Resultat: Både mugg och krok fast på ca 10 meters djup.

Här valde vi att gå hem för humöret var INTE på topp med förhoppningen att "imorgon e en annan daaaa...tralalala"

Alla hade ju givetvis massor av funderingar under kvällen/natten och så idag hade vi många bra ideér!


Dagens försök gick ut på följande;

Första uppdraget; Få upp krokj-veln utan att ha av muggsnöret, iofs en väldigt stark fiskelina som man för övrigt kan fiska torsk med men ändock.

Nu hade vi en idé om att skruva ihop takläkt med förstärkning i form av en kantlist för att på så sätt få en stör som var mer kontrollerbar än rep som inte fungerade alls. Många skruv drog Ö i. Inget mer kvar i hålet nu tack!!!

En person håller i muggsnöret, en håller i kroksnöret och en håller i stören. Sagt och gjort:

Första försöket att få i sk*ten i röret knäckte stören. Stege hämtades, två pers måttar in stören en står på stegen och håller imot. Stackars Amanda försökte ta så mycket kort hon kunde. Tyvärr försvann en del av bilderna på när kroken efter mycket duttande kom upp, för det gjorde den faktiskt.

Jippie!!! Kändes som nu var vi tillbaka i ett bättre läge än förut. Muggen forfarande kvar visserligen men desto mindre prylar i hålet desto bättre ;o)

Andra uppdraget: Få upp muggen med hjälp av en superstark magnet samt duttelidutt med en till stör.

Japp; en magnet tejpas samt skruvas fast i ändan av en ny stör. Nu har vi lärt oss lite från förra störförsöket så nu skruvas förlängningen på efter hand som vi sänker ned den i brunnen. Magnetstören fastnar 6 meter ned i brunnen, tvärstopp. Samtidigt har vi ju den första stören utan magnet i hålet så vi vet ju att det inte är muggen den tar i. Nu förstår vi vad muggen fastnat i från början. Det måste vara en ordentlig kant där röret tar slut och berget tar vid. Efter mycket stötande smiter den ändå förbi och kan sänkas ned till muggen. Först verkar det lönlöst och Ö hinner tom säga att vi struntar i det och trycker ned s*iten till botten istället. Men nu VILL jag ha upp muggen så jag fortsätter att dutta runt medan Robban håller i muggsnöret.

Rätt vad det är så släpper muggen och går att dra upp en bit tillsammans med magneten. Jihooo...vi håller andan. Stören utan magnet drar Ö nu upp, Sakta så drar vi upp mugg och magnetstör.....sen fastnar hela eländet vid rörkanten antagligen. Men efter kanske fem minuter dutt och många-kom igen då!!! kommer både mugg ock magnetstör upp ovanför vattenytan. Lite makadam rasade i efter en bit och jag hinner tänka -nämen va fanken nu släppte det ,men upp kommer den.

Hi fives, applåder och STORA smil kan jag lova att det blev. Faan va skönt säger jag bara!!!!!!



Nu sitter vi här och skålar i vanilj-vodka en helt vanlig onsdag bara för att fira. Ö säger att detta kommer han att få höra så länge han lever. Det stämmer nog. Jag ser framför mej hur jag sitter med barnbarnet i knät, pekar på muggen och säger.

-Nu lilla vän ska du få höra hur det gick till när morfar/farfar skulle ta vattenprov i vårt nyborrade brunnshål...........


Här kommer lite suddiga bilder på förloppet samt på muggen på sin rätta plats igen. Lite tilltygad men det gör inget. Så länge den inte sitter i brunnshålet är jag så glad så!!!










Snabbt som fanken på med locket så inget ramlar i!!!!


Stackars muggen!!!


Här ser det faktiskt ut som om muggen är mycket större än vad den är, tro mej det var stor marginal, men ändå fastnade den!! Så summa summarum; Sänk för fanken inte ner nåt, slanga upp vattnet istället, och fäst slangen ordentligt!


Lite tillknycklad och stött...men fin ändå!



Kram från en väldigt happy P.

3 kommentarer:

Anna och Tobbes Blogg sa...

Ha ha ha, detta kommer att gå till historien = )
När några vänner till oss byggde så roade sig deras 3-åring med att stoppa spikar i avloppsröret. det var bara för deras föräldrar att plocka upp över hundra spikar med magnet och snöre. Det tog många många timmar. Med detta senarie i bakhuvidet var vi mycket snabba att sätta på lock och förstärka med silvertejp på alla rör.
//Anna

Maria sa...

Ha, ha....vilken underbar story och vilket minne ni har att bära med er till framtiden;-)

Pellan, tack för dina synpunkter gällande mina sista val, det var behjälpligt. Nu vet jag nästan hur jag ska gå vidare.

Jag säger bara nästan för att jag är precis som du tvilling och då vet du vad jag menar;-)

Vi lämnar alltid en dörr öppen i fall att... eller hur;-)

Kram Maria

Ullis/Leva på landet sa...

Kan se framför mig när ni håller på. Rena rama cirkusen, *s*. Nu har du ju en riktigt sliten och fin mugg. Som du skriver. Den här berättelsen kommer nog att följa er hela livet.

Ha det bra!
Kram Ullis