Välkommen till oss

Här kan alla som vill följa vårt bygge och våra tankar kring det...resan har bara börjat...

Vi blir glada för varje liten kommentar vi får så lämna gärna en innan ni far vidare! Vi som skriver på den här bloggen är Petronella och Örjan. Bägge läser vi alla kommentarer men det är Petronella som står för svar på frågor och dylikt :o)

P.s Är ni ute efter korrekt svenska och en klar röd tråd ...ja då har ni hamnat helt fel..;o)

2008-12-15

I slutskedet å det är hektiskt värre...

Det är nästan mer spännande än man klarar av. Inte nog med att julen är annalkande och som vi lagt lite på is. Det är mycket för våra hantverkare å det spiller över en del på oss. Det börjande i förmiddags med att rörmokaren ville ha samtliga blandare NU. Petronella ordnade det på rotmos, men då var det visst bara en - den till diskbänken. Den till tvättstugan låg i ett skåp och duschblandaren till lilla toaletten skulle levereras av A-hus, men det har inte kommit någon. Sedan ringde de igen och då saknades det rör i blandaren så den gick inte att ansluta. Som tur var hade vi en blandare som också var komplett och den gick Petronella ner med. Sedan sa rörpularen att det saknades avstängningkran för diskmaskinen. Den hade vi tänkt skulle sitta under i diskbänkskåpet, men det får man inte för försäkringsbolaget sa han. Vi kollade båda två på var sitt håll med Länsförsäkringar och med branschorganisationens regelverk - Säker vattenanslutning. Där stod att läsa att avstängningen för diskmaskin mycket väl kan sitta i diskbänkskåpet - bara den är lätt att nå. Vi meddelade rörmokaren - OK sa han.
Sedan ringde de igen och den här gången fick vi veta att kaklet i badrummet inte räckte. Shit va gör vi nu....? Ingen idé att hänga läpp, utan bara att lösa problemet. Efter att vi konstaterat att vi verkligen fått allt kakel som vi beställt kollade vi med Kakelcenter i Bromma, men de hade inte det inne, men det går att beställa från Höganäs och det tar ett par dagar att få det. De kollad för säkerhets skull med Kakelcenter i Aspudden och de hade faktiskt fyra kvm inne. Samma bränning var det också. OK, men hur får hem det? Klockan är nu 17:22 de stänger klockan 18.00. Efter lite smörande säger Kalle, han som jobbar där att jag kan stanna kvar tills du kommer. Med ilfart drog jag iväg. Inga köer alls så jag var där strax efter sex. Under tiden utfodrade Petronella familjen.
Väl hemma igen kunde vi lite kaxigt sms:a snickaren och kakelsättaren att nu finns det klinkers så det räcker.
När vi ändå var i farten bar vi ner badkaret, kommoder, handfat och blandare till badrummet.

Nu blir det en glögg innan man ska knyta sig. Sover lite halvtaskigt just nu....längtar som bara den.

/Det var Örjan som skrev

8 kommentarer:

Karlsebakken 37 sa...

Åhh, ni kämpar verkligen in i det sista!! Hoppas att det kan hjälpa aningens, aningens av att veta att vi sitter en hel hög här på andra sidan datorskärmen och lever med er genom det här nu och håller tummarna för att allt faller på plats i tid...! Hang in there - snart sitter ni där med allt på plats och flyttkartongerna uppackade. Och vad ska ni då göra av all ledig tid!? ;) Massor av kvällskramar Caro

Anonym sa...

Men oj vad ni sliter... ni ska se att ni hinner flytta in till jul:)
kram

Maria sa...

Oj vad det måste snurra i era kolor nu!!!

Allt kommer att gå bra, snart är ni där INNAN jul, om än bland lådor och oordning...men DÄR!!!

Kramar

mityp. Ja min typ...typ;)

Lösvirkesbyggarna sa...

Tack Örjan för att du rapporterar, trots er hektiska tillvaro. Vi nyfikna är glada att få veta vad som händer!
Kramar Anna

Anonym sa...

Oj oj nu är det lite stressigt för er.Håller tummarna för allt ska gå bra för er.


Många varma kramar Helena.

Pernilla sa...

Oh my god! Man lär få veta att man lever någon gång i juli då. :)

Lycka till hörni! Bra jobbat!

Familjen Eriksson sa...

Kämpa på bara, det är inte många dagar kvar innan drömmen slår in.

Jag skickar lite cyber-peppning till er. Hoppas det kommer fram genom all bloggtrafik. ;)

Kraam!

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Åh, flyt! Slönt att kunna vara lite kaxig ibland;-)